Sanica, Elazığ yatırımını büyütüyor

Sanica, Elazığ yatırımını büyütüyor

“Elazığ insanın sıcaklığını sevdik, yatırım kararımızı böyle aldık” diyen Sanica Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Fatinoğlu, kentteki yatırımlarının da hız kesmeyeceğini kaydederek, 100 milyon liraya ulaştıracaklarını müjdeledi.

İSTANBUL – İstanbul’daki 3 boru fabrikasının ardından 2010 yılında ilk Anadolu yatırımını Elazığ’da gerçekleştiren Sanica Boru, buradaki yatırım düzeyini yeni tesisi ile 100 milyon liraya çıkarmaya hazırlanıyor. Elazığ’da iki tane birleştirilmiş fabrikası bulunan şirket, kente üçüncü yatırımını yapacak. Firma, kentin tanıtımına katkı sağlamak için de, bu yıl Süper Lige çıkan Elazığspor’a isim sponsoru olmuştu.
“Grup olarak bizde Elazığ sevgisi oluştu” diyen Sanica Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Fatinoğlu, kente yatırım yapma ve futbol kulübüne destek olma süreçlerini DÜNYA’ya anlattı. Gruplarının banyo, ısı ve boru alanında faaliyet gösterdiğini anımsatan Fatinoğlu, İstanbul Beylikdüzü’ndeki fabrikalarında temiz su boruları, atık su boruları, kaynaksız boru gruplarını ve ek parçalar gibi boru sektöründe çok geniş bir ürün yelpazesiyle üretim yaptıklarını belirterek, “Bir de yeraltı boru grupları var. Kanalizasyon, telefon ve elektrik kablolarının geçeceği borular da bu grubu oluşturuyor. Yer altı boru gruplarının olduğu bu yerde de koruge boru grupları var. P80ve P100 borular var. Bunlar hacimli havaleli bir ürün grubu. Onların üretimini yaptıktan sonra geniş alanlarda, bahçelerde depolamanız gerekiyor. Bunun için İstanbul’da maliyeti çok yüksek çılgın bir depolama alanı almanız gerekir. Geniş ve açık alanlara olan ihtiyacımız ile nakliye maliyetini azaltmak için Anadolu’da bir üretim yeri arayışına girdik. Bu yatırım için Elazığ’ı tercih ettik” diye konuştu.
Kente yatırım kararı almalarında organize sanayi bölgesi (OSB) ile havaalanının karşı karşıya olmasının etkili olduğunu anlatan Fatinoğlu, “Elazığ’a günde 6 uçak var. Sabah gidip akşam dönebiliyorsunuz. Gösterilen zemin, fabrika yapımına uygun, iklim yumuşak. Elazığ, teşvikte 4’üncü bölgede, çok cazip değil” diyerek, “Ama yatırım kararımızda önemli nokta, vali, belediye başkanı, üniversite ve OSB gibi yerel dinamiklerin bizi ikna etmesi oldu. Elazığ insanın sıcaklığı sayesinde oraya yatırım yaptık” şeklinde konuştu. Elazığ’da adeta iki tane birleştirilmiş fabrikaları olduğunu dile getiren Fatinoğlu, şimdi de üçüncü yatırımı yaptıklarını aktardı. “Boru grubunun Elazığ’daki yatırımı 100 milyon lirayı geçecek” diyen Fatinoğlu, “Elazığ’ı sahiplenme içindeyiz orada kadromuz da oluştu. Şimdi diğer üreticilerin de kullanabileceği akredite laboratuvar kuruyoruz. Buradan Karadeniz’e, Güney’e, Doğu’ya ve Ankara’ya kadar bütün bölgelere mal sevkiyatı yapabiliyoruz. Ayrıca ihracata da ürün yolluyoruz” ifadesini kullandı.

Tümünü oku